"Kultúráját, művészetét, népművészetét tekintve sokszínű, változatos vidék ez, ahol a különböző népek, népcsoportok egymásra hatásából számtalan maradandó érték született."

2010. március 31., szerda

5. rész


Here is part 5 of the sampler. The colors are never as in reality. In real I like them more.
For everybody a very happy Easter.
Until next time,
Riet

Itt a sampler 5. része. A színek soha nem olyanok, mint a valóságban. Az igazi színei jobban tetszenek.
Mindenkinek nagyon boldog Húsvétot kívánok!
Viszlát legközelebb:
Riet

2010. március 30., kedd

Már egy ideje...

...elkészültem vele, csak mutatni nem tudtam.



Én is elkészültem


a negyedik résszel. Kissé elmaradtam a fotózással, és ezzel a képpel sem vagyok maradéktalanul elégedett:) De a lényeg látszik, és még mindig nagyon tetszik Barbi mintája!

4. részlet

Na sikerült a technikai nehézségeken átlendülni és végre fel tudtam tölteni a 4. részt.
Ezt a virágos részt nagyon könnyű volt hímezni. Az alatta levő sort kihagytam miután megbeszéltem Barbival, hogy nem kötelező rátenni.

2010. március 28., vasárnap

Samplerem 4. része



A little bit late my 4th part of the szekely sampler.I just notice that I forgot the line under the flowers,I will stitch it tonight.

Greetings,Riet.


Székely samplerem 4. része, kicsit megkésve. Csak most vettem észre, hogy a virágok alatti vonal lemaradt. Ma este kihímzem.

Üdvözlettel:

Riet

2010. március 25., csütörtök

Én is ideértem...


Sziasztok Lányok!

Végre én is utolértelek benneteket, hoztam a képet is. Varrtam én közben is csak folyamatos fázis késésben voltam, azért nem fényképeztem.

Nagyon tetszik a minta. Köszi!

2010. március 24., szerda

Margaréták, sorakozó!



Nagy nehezen megszültem ezt a sort is. Bizony, tovább tartott végre alkalmat találni, hogy befejezzem, mint Ábellel vajúdni. Végül elkészült.
A szép tűpárnát és a rózsákat Ninától kaptam ajándékba.


2010. március 23., kedd

4. rész

Én is elkészültem a 4. résszel :) Igazából már pár napja megvan, csak nem tudtam fotózni...

2010. március 22., hétfő

És a 3. részem is...

Én az a helyzet, hogy ezt a részt szerettem a legjobban csinálni. Rájöttem, hogy én sokkal jobban szeretem, ha nem kell ismételni valamit :) Mármint hímzésügyileg. Mutatni persze nagyon jól mutat ez a sampler, de mégiscsak más volt ezt a hármat csinálni, ami nem teljesen egyforma három motívum volt :)

A negyedikkel persze sehogy sem állok még :-D

Lassan készülök - 2. rész

Jó, ez már készen volt majdnem időben, vagy lehet, hogy időben is, csak ide elfelejtettem felrakni :) Úgyhogy bocsánat, pedig minden nap megnézem, hogy került-e ide fel egy-egy újabb kész rész. 
Ezért megkésve, de mutatom a 2. részt, illetve mindjárt a harmadikat is :) 
Még mindig imádom a fonalszínemet :)

2010. március 21., vasárnap

Negyedik rész

Kész vagyok vele:

2010. március 20., szombat

My Part 3



Here's my part three. I modified the pattern to make it symmetrical -- and because I love the little "bellflower" motif so much I wanted to stitch it twice.

Happy Spring!
Holly

Itt az én harmadik részem. Módosítottam a mintát, hogy szimmetrikus legyen - annyira tetszik a kis "harangvirág" minta, hogy szerettem volna még egyszer kihímezni.

Szép tavaszt!
Holly

Hamar végeztem ...

a negyedik résszel is, pedig aggódtam az elején,hogy kevés lesz egy hét, egy -egy minta sor kivitelezéséhez.
Barbi annyira haladós és nagyon látványos mintát alkotott, hogy alig lehet letenni , ha egyszer neki áll az ember. Sokára lesz még március 29.?????
Posted by Picasa

2010. március 19., péntek

Készen van a 4. rész


Ilyen lett a 4.részlet.

A tavaszi virágszirmok....

nálam is elkészültek tegnap este.
Nagy önuralommal megvártam a délelőtti napsütést.

2010. március 18., csütörtök

Kinyíltak az én virágaim is

Már egy hete elkészültem a virágok hímzésével, de "elpatópálkodtam" a bemutatását. És már nyílnak a következő sor növénykéi is.







2010. március 17., szerda

3. és 4. rész


Elkészültem a következő két résszel...még mindig imádom hímezni Barbi!:)


2010. március 16., kedd

4. mintasor


Gyorsan elkészült a 4. mintasorom is :)
Telefonnal fényképeztem, így sajnos nem adja vissza a színeket :(

Laposkúszásban...

...mutatom meg, hogy én hol tartok.

Magyarázkodhatnék, hogy időhiány, meg gyerekek, meg egyéb elfoglaltság, de nem teszem, mert a dolog úgyis mindenkinek ismerős.
Ezért inkább csak csendben bujdosok...:))
És közben néha hímezgetek:)

2010. március 15., hétfő

Egy kis korrekció


Bár biztosan már többen elkezdtétek a 4. részt, és ráadásul az első virágban fedeztem fel a hibát, amikor én is megkezdtem a hímzést, és nem is feltűnő, ha nincs javítva, de rend a lelke mindennek.
Mutatom a javítást. Lesz még a későbbi részekben is. Első nagy mintám, és sokszor éjszaka tervezek, könnyen tévesztek. Nem is lenne ezzel baj, ha olyan programot használnék, amelyikben menteni lehet a mintát és később is javítani. De mit tegyek, ha ez vált be és nagyon szeretem ezt a kis demót!
:D

Tehát itt a javítás, és elnézést kérek a hibákért, az eddigiekért és a későbbiekért is!

4. rész

Ma tele voltam tettvággyal, így a SAL 4. része is nagyon gyorsan elkészült. :-) Nem lehet az 5. részt előrébb hozni? :-) :-)

Egy remek gyűjtőoldal


Kattints a kokárdámra! :)


***

Ami az email-ben jelzett címkézést illeti, megejtettem. Kérem, hogy ezután a megadott címkék közül válasszatok (kivéve, ha még nem szerepel olyan, amilyet szeretnétek), itt első sorban a részek számozására gondolok. Mindezt azért, hogy a címkék között ne szerepeljen kétszer ugyanaz. (Mert volt két második és két harmadik rész címke is.) Ezek csupán szépészeti beavatkozások, hogy szebb és könnyebben kezelhető, olvasható legyen a blogunk. Amolyan blog-plasztika. :D
Köszönöm!

Lemaradtam...



...sajnos. Egyelőre még csak a 2. részem van meg. Erről itt a fotóm. De a 3. résznek még nem tudtam neki állni. Talán majd ezen a héten a 4. résszel együtt.
Ja, és a bari, amit egy blogos oldalon láttam. :)

2010. március 14., vasárnap

3.rész


Az utolsó pillanatra elkészült. Kérem a következőt!

2010. március 13., szombat

Egy kicsit megcsúsztam...

Az eddigiekhez képest egy kicsit megcsúsztam, de azért még időben elkészültem. Annyira gyönyörűek a minták, nagyon szeretem hímezni Barbi összes mintáját! :-)


Csendestárs

Sziasztok csapat, helló varrótársak!
Itt az elején kicsit mentegetőzöm. Nem szoktam késni, de a sal-ba az utolsó utáni pillanatban jelentkeztem, és az első bejelenkezésem is elég sokat váratott magára. Egyszerűen így alakult. Azért a háttérben szép csendesen öltögettem, ezután sem fogok hangoskodni, de igyekszem gyakrabban jelentkezni.
Amanda névem blogolok. Először inkább kötöttem és egy kicsit varrtam. Ma már inkább kicsit kötök és kicsit varrok, és nagyon sokat csinálok egyebeket. Ovis lányommal sokat barkácsolunk együtt, aminek nagyon örülök.
A közös varrásba a kíváncsiság hozott, mert ezt még nem próbáltam. A mintában a színek fogtak meg, évek óta kedvenceim a megfelelő piros a megfelelő zölddel. A színeken nem nagyon változtattam, igyekeztem Barbi elképzeléséhez hasonlót összeválogatni. Aidára készítem, én erre az anyagra vagyok kalibrálva.
Íme együtt az első három mintaegység.



Kész a 3. minta is!


Elkészültem  én is a harmadik résszel! El is rontottam! Látjátok a hibát? Szerencsére válalható a rontás, ezért nem is bontottam vissza.

2010. március 12., péntek

Majdnem elfelejtettem mutatnia kendőmet, Kihímeztem a hét elején és vártam a jó fényképezős időre, de nem akar jönni még a hó is esett.
Sokan írtátok már előttem milyen jó hímezni, szerintem is. Egyetlen gondom van, mire sikerülne úgy isten igazából bele lendülni, hogy most már aztán le sem rakom míg a végére nem járok akkorra elfogy az aktuális minta és várni kell a következő mintalapra:-(

2010. március 10., szerda

A harmadik virágsor.....

nálam is készen lett.
Nem bírtam várni a reggeli fotózásig....:)