"Kultúráját, művészetét, népművészetét tekintve sokszínű, változatos vidék ez, ahol a különböző népek, népcsoportok egymásra hatásából számtalan maradandó érték született."

2010. március 8., hétfő

Az én változatom

Íme, nálam ilyen a minta! Imádom hímezni. Takácsvászonra hímzem, két szál fölött egy szállal az alábbi dmc színekben: 814, 3364, 3363 és 433 (de a világos színű fonal kódja leesett és eltűnt, így nem teljesen biztos a 433).
Várom már a következő mintarészletet!

Dorka

5 megjegyzés:

  1. A 433 az egy sötétbarna, úgyhogy biztos nem :) Inkább 437 vagy 438? Azok már világosabbak :)

    De jó kis színei vannak! Szeretem ezeket a színeket!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is sikerült nem nagyon régen takácsvászonhoz hozzá jutni. Bár lehet nem is takácsvászon, de biztosan 42es mert megmértem. Elő, elő szedem és nézegetem nem merek belekezdeni a hímzésbe erre az anyagra, nagyon picik azok a lyukacskák ahova ölteni kell.
    A tied viszont tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Dora! Köszönöm a dicsérő szavaidat!
    Utánanéztem: 738-as. Eredetileg 437-es színűt szerettem volna, de az nem volt, ez pedig egyel világosabb szín. Kísérleteztem fehér különböző árnyalataival, de egyszerűen nem látszik az anyagon.

    Mammka!Köszönöm a kedves szavaidat!

    VálaszTörlés
  4. Xlliann, nagyon aranyos vagy!
    Az én takácsvásznam 25-ös, jó rá hímezni és még haladós is! Próbáld ki bátran az anyagodat, pár öltés után biztosan rááll a kezed és a szemed. Majd mesélj, milyen!

    VálaszTörlés