"Kultúráját, művészetét, népművészetét tekintve sokszínű, változatos vidék ez, ahol a különböző népek, népcsoportok egymásra hatásából számtalan maradandó érték született."

2010. január 27., szerda

Anyag és fonal


Sziasztok! Kriszti vagyok, kb 6 éve keresztszemezek. Erdélyben még sosem jártam, de nagyon szeretném, ha nem maradna ki az életemből, a látott képek és hallott élménybeszámolók alapján gyönyörű hely lehet.:-)
Az anyagomnak a színéről tudok nyilatkozni, de ezt úgyis látjátok(fehér, de a lámpafény csalóka), sűrű szövésű, remélem, jó lesz rá dolgozni. Úgy tervezem, egy színnel fogom kivarrni a mintát, reggel ezeket a színeket válogattam ki, aztán majd eldöntöm, melyik lesz az igazi. Kíváncsi vagyok, ti milyen fonalakat használtok majd...tehát a változtatás jogát fenntartom.:-)
A kész művet ajándékba szánom az unokatestvéreméknek, mert minden nyáron sziszifuszi feladatot vállalnak a csopaki parasztházukban azzal, hogy összetoborozzák a rokonságot és megvendégelnek bennünket.Kb 25-30-an szoktunk lenni Ez náluk már hagyomány és mindig nagyon várjuk. Így, "ellentételezésként", nekik szánom ezt a szép tervezésű hímzést.:-)
Köszönöm Barbinak a szervezést, nagyon örülök, hogy egy igazi, magyar SAL-ban vehetek részt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése