"Kultúráját, művészetét, népművészetét tekintve sokszínű, változatos vidék ez, ahol a különböző népek, népcsoportok egymásra hatásából számtalan maradandó érték született."

2010. február 5., péntek

elkészült a színátmenetes


Elkészültem a színátmenetes osztott hímzővel készített munkával is. Nem akartam, de lányom (Méhike) kimondottan kérte, hogy ezzel is legyen kivarrva, mert neki ezzel a színnel jobban tetszik. Aidára hímeztem az Erdélyből hozott osztott hímzővel.
Eredetileg tervbe is volt, de gondoltam, az eleje még csak-csak, de a többi rész menni fog? Nem tudom lesz-e rá elég időm!?

7 megjegyzés:

  1. Sokkal jobban tetszik ez mint a színes:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a verzió is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindkettő tetszik, mert mást mond-ez inkább a formát emeli ki, a másik a nemzeti vonalat hangsúlyozza-nem tudnék választani.

    VálaszTörlés
  4. Nekem is ez tetszik jobban!Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  5. Nekem mindkettő tetszik!
    Én ugyanebben a malomban örlődök: tetszik az a színskála,ami több színű,amit Barbi eredetileg tervezett és tetszik az egyszínű,vagy színátmenetes fonallal. Én is most azzal hímzem.Remélem hétvégén odáig jutok,hogy tudok érdemlegeset mutatni.Legszívesebben állandóan ezt böködném.:))))
    Az a jó,hogy megvan a minta,aztán kihímezhetjük később is bármilyen színnel.
    Én azt is tervezem,amit Barbi ajánlott máűr az elején,hogy a SAL-ból ki lehet venni egy motívumot és azt bármire és bármilyen színnel lehet öltögetni.

    VálaszTörlés
  6. Amikor először mutattad a színátmenetest, szinte el sem tudtam képzelni, hogy milyen lesz azzal, de meg kell mondjam, hogy várakozás(om)on felüli lett! :-)))

    VálaszTörlés