"Kultúráját, művészetét, népművészetét tekintve sokszínű, változatos vidék ez, ahol a különböző népek, népcsoportok egymásra hatásából számtalan maradandó érték született."

2010. február 14., vasárnap

Én is elkészültem...



Többeknél olvastam, hogy most először, ennél a SAL-nál kezdtek hímzővászonnal dolgozni. Én is közéjük tartozom, mert életem első műve ilyen anyagon - így kéretik megszemlélni. :)
Ahogy Barbi a mintát megmutatta, tudtam, hogy ez nekem nem fog tetszeni kongrén, se más hasonló anyagon. Kissé félve vágtam bele. Először hagyományos lenvászonra dolgoztam, de ott a szálak egyenetlenek, így abbahagytam, és mentem a jól bevált kézimunka üzletbe, ahol ezt a vásznat találtam. Lenvászonnak írták, de nagyon jó volt vele dolgozni. Egyébként nem tudom milyen árak vannak máshol, de ebből vettem egy 40 cm-s részt, 280 cm (!) széles - nem elírás - 4.490 Ft/m áron.
A fonal Anchor: 859, 843, 373, 380. Bár azt írtam első körben: egy színnel, esetleg multicolorral hímzek, de végülis ezeknél maradtam. A hangulatomhoz, és a tavaszvárásomhoz ezek illenek a legjobban. :)
Már nagyon várom a következő részt, mert nagyon kikapcsolt, amíg hímeztem.
Mindenkinek gyönyörű vasárnapot kívánok! :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, tetszenek a színek:)Szólok, hogy a harmadik elemnél lemaradt pár x:)))Itt kívánom megjegyezni:Én is kihagytam két x-et,bezzeg nekem nem szólt senki:))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a lenvászon!és a hímzés is!
    Hát az ára tényleg húzós volt,de most látom,hogy 280 cm széles.Akkor érthető.
    Az én vásznamnál kérdeztem az eladó pasit,hogy hogy hívják az én vásznamat? Néz rá,aztán a papíron levőt mondja és,hogy fogalma sincsen.Ja,és nem is arra hímeztem,mert az egy fehér,de ugyanolyan ,mint a nyersem.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Csandi! Legalább valaki figyel. :)
    És köszi neked is Mammka! Nekem még egy kicsit szoknom kell erre az anyagra a hímzést. Az első napokban kipirosodtak a szemeim, de most már rendbejött a szemem világa. :)

    VálaszTörlés
  4. A minőségi lenvásznak bizony ilyen drágák, ettől sokkal nagyobb összegért is kaphatóak!
    Csodás színösszeállítás! Gyönyörű! Nekem nagyon tetszik! Én nagyon szeretek hímzővászonra hímezni, szemüveges vagyok, de távolra kell, így megy a közeli kicsi. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Barbi! Képzeld, a kisfiam is végig drukkolta ezt a két hetet. Neki is nagyon tetszik.
    Egyébként, lehet hogy nekem is ki kellene próbálnom a multicolort, mert nagyon tetszenek, amiket eddig láttam belőlük.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű színeket választottál!

    VálaszTörlés